Bu Blogda Ara

23 Kasım 2010 Salı

Blogger'ın hikayesi: Bir "hakkında" kısmı ancak bu kadar eğlenceli yazılabilir.


Blogger'ın Hikayesi

Blogger 1999 Ağustos'unda San Fransisko'da Pyra Labs adında ufak bir şirket olarak kuruldu. Bu dot-com patlamasının ortaları gibiydi. Fakat biz tam olarak VC-fonlu, habire partiler yapan, lobide futbol oynayan, sürekli bira içen bir yapıda değildik. (Birayı başkaları ısmarlıyorsa durum değişiyordu tabi.)
Büyük şirketler için can sıkıcı web projeleri yaparak para kazanan üç arkadaştık, İnternet ortamına kendi girişimizi yapmaya çalışıyorduk. İlk olarak ne yapmaya çalıştığımızın artık çok bir önemi yok. Fakat bu esnada, bir heves Blogger'ı oluşturduk ve düşündük ki — -Hmmm... bu güzel oldu sanki.
Blogger önce ufak ufak büyüdü, son yıllarda ise çok daha büyük oldu. Biraz para kazandık (fakat ufak kaldık). Ve sonra her şey tersine döndü, paramız bitti ve küçük eğlenceli yolculuğumuz daha sıkıcı olmaya başladı. Zor da olsa kurtulduk, tek parça olmasa dahi, fakat her zaman hizmetimizi ayakta tuttuk ve onu tekrar geliştirmeye başladık.
2002'de işler tekrar yoluna girmişti. Yüz binlerce kullanıcımız vardı ancak bu sayı bizim için hala azdı. Derken kimsenin beklemediği bir şey oldu: Google bizi satın almak istedi. Evet, bildiğiniz Google.
Google 'ı çok beğeniyorduk. Onlar da blogları... O yüzden bu fikri benimsedik. Sonuç olarak da ortaya iyi bir iş çıktı.
Şu anda Google 'da ufak (ama öncesine göre biraz daha büyük) bir ekibiz ve hedefimiz insanların web'de seslerini duyurabilmelerine ve kişisel açıdan dünyanın bilgisini organize etmelerine yardımcı olabilmek. Zaten bizim düşüncemiz de her zaman bu yöndeydi.
Google hakkında daha fazlası için, google.com adresine göz atın. (Aramada da işe yarar.)

17 Kasım 2010 Çarşamba

A0, A4 gibi Kağıt Boyutlarının Bir ISO Standardı Olduğunu Biliyor Muydunuz?

ISO'nun belirlediği bu kağıt boyutlarının en büyüğü A0'dır ve boyutu 1m²'ye eşittir. A4 ise A0'ın 4 kez katlanması sonucunda ortaya çıkan kağıt boyutudur. A8 ise 8 kez falan filan diye bu şekilde gidiyor. Bunun bir de B ve C (zarflar için) serisi var. Böyle işte.
Hayatım boyunca A4 neden A8'den büyük diye düşündüğüm için benim için ilginç bir bilgiydi. Paylaşmak istedim.
Sevgiler..
-Mörvi

16 Kasım 2010 Salı

Mörvi'nin Kurban Bayramı Mesajı


Bir bayram akşamından selamlar... Paylaşımın bol olduğu bu güzel bayramın herkes için güzel geçmesini dilerim. 

Nasıl ki gerçek hayatta kendi işinizi her zaman kendiniz görmüyorsunuz. Mutlaka yaptıracak birilerini buluyorsunuz. Bu bayramda da aynen bu şekilde davranın ve kesilecek hayvancağızları ehil ellere bırakın. Ne kendinizi zedeleyin ne de hayvanlara eziyet edin. Etin önemli bir kısmını ihtiyacı olabilecek insanlara dağıtın ve kendinize ayırdığınız kısmı, sofranızı ya da tabağınızı paylaşarak tüketin. 
Mutlulukla, sağlıkla, afiyetle nice bayramlara...

10 Kasım 2010 Çarşamba

Mörvi'nin 10 Kasım Mesajı

Ölümünün 72. yılında Atamızı rahmetle ve saygıyla anıyoruz. 
Mustafa Kemal Atatürk şüphesiz dünyanın en büyük liderlerinden biri. Bizim için en büyüğü! Fakat muhtemeldir ki onun kadar zeki, çevik ve geniş vizyon sahibi insanlar doğmuştur ve doğacaktır. İmkansız olan onun kadar CESUR olabilmektir. Onun kurduğu bu cumhuriyette "NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE".

8 Kasım 2010 Pazartesi

Şampiyon Ekmeği Çok Sevdik.

İlk önce bu ekmeği sabah otobüste bir kız yerken gördüm. Daha sonra da kahvaltıda bizim soframızda.. O kadar güzel ki ye ye ye ye ye ye ye doymuyorsun. Bir google'da arayım dedim. Herkes benim kadar sevmiş mi bu ekmeği? Hem de nasıl! Başkentte günlük 102.000'lik bir satış rekoru kırıyormuş bu mutlu ekmek. Maalesef kalori düşük değil. Olsun yer yer koşarız. Fiyatı da sadece 30kr. Kesinlikle denemelisiniz.

2 Kasım 2010 Salı

Kuşlar ne güzel uçuyor!


Hayatta şükredecek bir şeyin olmadığını düşünüyorsan, gökyüzüne bak. Kuşların ne kadar güzel uçtuğunu görüyorsan bari otur buna şükret.